#2 Liebster Awards by Aliya

12:26 AM


Bismillah,
Assalamualaikum :)

Hari nie usha usha blog sebab dah beberapa tak sentuh. Belek punyer belek then ternampak satu komen nie. Ditag untuk Liebster Awards? haha..
Selalunya aku yang bagi soalan, tapi kali ini aku kena jawab soalan yang diajukan..
By the way, terima kasih kepada cik Aliya yang comel kerna sudi tag aku yang tak seberapa nie :)
Sila laa jenguk ke SINI dulu sebelum membaca coretan aku di bawah.. hihi *lebih wajib afdhol*

Menjawab soalan cik aliya yang kesemuanya ada 11 *peergghhh.. ligat otak berfikir*
tapi sebelum tu, izinkan utk empunya blog nie memblas dgn kata ganti diri aku..

1. Apakah warna kegemaran awak?
Warna kegemaran aku ialah biru hijau. Hahaha.. tapi warna pelangi pun suka. Putih. Hitam. *ops maaf.. aku jenis x tetap skit dalam menetapkan warna kegemaran :)*

2.Negara manakah yang awak teringinnnnnn sangat nak pegi?
Hoho.. boleh list banyak kan? okey.. hehe
Mekah. Madinah. Korea Selatan. Jepun. Germany. Sepanyol. Ireland. United Kingdom. Australia. India. China. Taiwan. United States. Russia. Turki. Mesir. Jordan. Indonesia.
dalam erti kata mudah, aku nak travel around the world untuk melihat keindahan Allah dan untuk mengambil pengajaran dari tu.

3.Senaraikan 5 wishlist 2014 awak ;)?
here we go. Pertama : Nak menjadi lebih baik dari yang lepas. *sebab sy hidup untuk masa akan datang* Kedua : Nak memanfaat masa yang ada dengan menuntut ilmu Ketiga : nak bahagia setiap saat bersama mereka tersayang Keempat : nak dapatkan scholarship Kelima : nak dapatkan empat rata (baca : 4flat)

4.Jika awak di beri RM1 juta, apakah perkara pertama yang awak akan buat?
Aku ucapkan terima kasih kepada si pemberi dan doakan untuk nya. Simpan duit dalam bank dulu. Balik rumah terus sujud syukur. Lepas tu musyawarah (berbincang) dgn family ttg agenda berikutnya. Hehehe

5.Apakah barang wajib yang awak akan bawa bila melangkah keluar dari rumah?
Fon sony experia m dan samsung corby. *duit x bawa sbb dah ada org akan keluarkan duit.. hehe*

6.5 perkara yang menjadi keutamaan dalam hidup awak?
hmm.. *bajet berfikir tapi memang berfikir pun.. hehe* okey, Pertama : aku hidup untuk Allah Kedua : kehidupan aku selepas ini antara syurga dan neraka Ketiga : hargai ibubapa dan keluarga, jgn termasuk dalam mereka yang menyesal Keempat : Hidup perlulah bermanfaat dan bersederhana *perlu juga enjoy bahagia* Kelima : jangan masuk ke lubuk yang sama. erti kata lain jangan ulangi kesilapan yang sama. Belajar dari kesilapan *eh, menjawab soalan ke dok? mace dok jah? maaf sbb otak dah malas nak pnjangkn pemikiran di malam hari*

7.5 perkara yang awak akan buat untuk hilangkan stress?
Menarik soalan nie.. Pertama : buka laptop dan belayar merentasi arus internet. Kedua : buka playlist lagu dan dengar. Ketiga : berkawan baik dengan inche katil dan bantal. haha.. tidur utk masa yang lama Keempat : Terjah belog belog yang berintikan tarbiyyah lalu makan dan hadam belog belog tu. Ehem. Kelima : main game kat fon atau kat lappy.. yeeeheeeeww

8.Entri yang bagaimana yang buat awak rasa seronok dan menarik minat awak untuk kembali mengunjungi blog yang sama?
Belog yang ada inti tarbiyyah atau inti pengetahuan. Belog yang lembut dan atau doh penulisannya yang segar serta empuk. Mungkin belog yang inti tazkirah jugak*erkk..*

9.Apa pendapat@komen awak tentang BLOG SANTAI ALIYA ?
Lepas stalk, telah terbukti blog nie memang blog santai.. kihkih. gaya penulisan yang santai dan sempoi. widget yg ada pun yang penting je means x memberatkan blog sgt.

10.Apakah cadangan awak untuk menambah baik mutu penampilan dan penyampaian BLOG SANTAI ALIYA?
rasanya macam xder hanya jadi diri sendiri ketika menulis. hehe then blog kita akan beridentitikan diri kita..

11.awak akan singgah tak blog2 sahabat2 kita yang saya tag?
InshaAllah aku akan singgah. Semoga kesibukan tidaklan suka membaluti diri ini. Ops, lebih tepat semoga diri ini berjaya membahagi masa dengan betul.. :)

Fuuuhh.. siap jugak jawab.. Jawab dalam keadaan housemates semua dah tidur, duk sorang sorang kat ruang tamu hadap laptop.
Semoga awak berpuas hati dengan jawapan aku.
Maaf sebab tak dapat nak tag sahabat belogger yang lain.

Sekian
Semoga ukhuwwah ini terus mantap :)

You Might Also Like

6 comments

  1. Hahah agak agaknya bila liebster award ni nak stop ye. Ekekekeke. Kalau kena kat ena lagi, tak tahu nak sediakan soalan apa dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tau xpe.. sebab mcm malas nak tag orang.. :) *otakx bleh nk fikirkan soalan ape yg nk ditanya*

      Delete
  2. hahaa ! berkawan baik dengan inche katil dan banal.. *thumbs up ! one of my way to relief stress.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. the most popular way to relief tension XD

      Delete
  3. assalamualaikum...hehe suka~suka~suka~....
    tq najah sbb sudi join Liebster Award Aliya..hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum,
sila tinggalkan komen anda
Insya-Allah, komen anda amat dihargai dan berharga

Thanks kerana sudi meluangkan masa

5TH BATCH

Flickr Images