~Mereka KeluargaKu~

9:26 PM


Salam, semua !!!

Baru dapat update blog nie.. Sori yer, aku sgt busy akhir-akhir nie..
Busy dgn blaja memandu, bekerja and searching for the university..
So, sangat tak sempat nak update blog..

Hari nie, aku nak post pasal Family..
Keluarga nie merupakan orang yang penting dalam hidup kite..
( rugi siapa yang meremehkan kepentingan keluarga dan mengabaikannya)
Mereka satu-satunya manusia yg mempunyai talian darah dengan kita..
~Semua mukmin itu bersaudara~
Bersama dengan kita sejak kita dalam kandungan lagi..
Melihat perangai kita yang sebenarnya..
Tpi kita sering melempiaskan kemarahan kita kepada mereka.
Kat kawan bajet soft-spoken plak.
Sepatutnya kepada keluarga lebih kita berbudi bahasa.
Sanggup menghabiskan duit kepada mereka,
Sanggup bertolak-ansur antara keluarga kita..
Kepada orang luar lebih kita utamakan berbanding keluarga sendiri dan itu ternyata SALAH..
Semoga kita lebih menyayangi keluarga kita lebih dri orang luar..

Sori saje jer post pasal family.. sebenarnya tak tahu nak post ape

You Might Also Like

0 comments

Assalamualaikum,
sila tinggalkan komen anda
Insya-Allah, komen anda amat dihargai dan berharga

Thanks kerana sudi meluangkan masa

5TH BATCH

Flickr Images