~Contest : Kind of the boy/girl that i'm attracted to by Syeera Arif

8:58 PM


Salam semua..:D
Tadi aku buat senaman sikit dengan blogwalking and searching to movie..
Then, aku ternampak pasal contest.. tibe2 hati rase nak join..
Contest nie dianjurkan oleh SyeeraArif ... hmm..:P
okay, aku mula walaupun sedikit rase malu dengan post nie..
(sbb ak x prnah citer kat kawan2 pasal lelaki idaman ak walaupun diorang tanye)

Kind of boy that i'm attracted to ;

♥  yang menJAGA hubungannya dengan Allah dari semua sudut.:D
♥ yang mengikuti sunnah Nabi Muhammad SAW
~sbb kalu nak cari yang serupa dengan Nabi, alamaknya x kawin le ak~
♥ amat menjaga Amanahnya
♥jaga tanggungjawabnya dengan manusia terutamanya isteri dan keluarganya
♥islam~for sure~
♥amazing
♥penghafaz Quran (sbb dia boleh suruh saya ulang quran bersama2)
♥menonjolkan sifat Quran dalam dirinya
♥berbadan sasa
♥perut tak buncit
♥memiliki muka yang hensem
~kalu tak hensem pun janganlah over huduh~
♥struggle untuk hidup
♥tahu semua benda
♥pandai memasak
♥pandai bergaya
♥suka pakai kopiah
♥mempunyai sifat menghormati orang yang TINGGI
♥sangat memahami
♥tidak kejam/zalim
♥berpengetahuan luas dan tinggi tak kira dalam ilmiah atau diniah
♥yang tinggi dalam 180cm ke atas
♥tidak berkulit hitam cam afrika
♥pandai memujuk
♥tegas
♥tidak sombong
♥tidak over romantik
♥sentiasa berduit terutama untuk saya
♥suara merdu ketika mengaji
~tambah2 lagi bile bertarannum~
♥tidak bersekolah sama dengan saya
♥tidak couple dengan gadis lain kecuali saya
♥terus jumpa ibubapa saya bila jatuh cinta dengan saya
♥sentiasa ada mase untuk keluarga walau sibuk sekalipun
♥muka macam key shinee atau changmin tvxq
♥jujur
♥menjaga kebersihan
♥tidak poyo
♥x lembik
♥berani
♥pandai silat atau seni lain yang boleh dia gune untuk melindungi saya
♥pemikirannya sama dengan saya
♥pandai berjenaka tapi x perlu le over sampai sakit hati..
♥pakai jam tangan kat tangan kanan
~aku suka tgk lelaki pakai sebelah kanan sbb dia memuliakan tgn kanan sbagaimana sbda Nabi Muhammad SAW~

okay lah.. kakak ak tengah gelakkan ak sekarang pasal lelaki idaman ak.. dye kate terlalu ideal.. x kisah r.. ak x kisah kalau dye x penuhi semua tu asalkan dye ade ciri2 yang penting dan selamat dunia akhirat..


tag :

You Might Also Like

2 comments

Assalamualaikum,
sila tinggalkan komen anda
Insya-Allah, komen anda amat dihargai dan berharga

Thanks kerana sudi meluangkan masa

5TH BATCH

#BLOGGERPANTAITIMUR

#BLOGGERPANTAITIMUR