~LookAtThis~

1:22 AM


Salam diucapkan untuk semua..:)
Okay, saya rase nak tulis sesuatu sekarang..
Mungkin ingin berbicara tentang sesuatu..
Walaupun x penting maybe ade jugak yang positif di sebaliknya.
 Ini mengenai doa2 harian kite..
Saya terfikir yang mungkin sekarang nie ramai yang sudah melupai doa2 tersebut dan lebih TEPAT ialah tidak mengamalkannya.. Kalu dulu, mase kite tadika dulu, selalu terngiang-ngiang di minda kita akan doa2 harian dan kite mesti akan membacanya selalu sesuai mengikut tempat dan keadaan..
Sebab kan hal ini, kotak fikiran ligat bekerja memikirkan sesuatu tentang penyelesaiannya..
Then, Allah hadirkan saya satu ilham yang sangat kecil namun maybe agak sukar KOT untuk dilaksanakan..
Caranya:
Tak salah kalau kite, biarpun seorang, biarpun dianggap PELIK,
memulakan Amalan ini dengan membacanya dalam nada yang sedikit kuat..
Melalui itu, orang kat tepi kite secara tak langsung akan turut tersedar dan akan mengikuti bacaan doa kite tu.. Mungkin kite tak ingat semua doa harian, okay Fine..
Sekurang-kurangnya ingatlah doa makan, masuk/keluar tandas dan masuk/keluar rumah..
Bagi saya ketiga-tiga doa diatas PENTING kerana menjaga kite dari Syaitan..
X pelah, sekian saje dari saya..
Nantikan saya posting mengarut plak..
~kalu ada yang tak faham, bleh rujuk saya kat chatbox atau twitter:D~

You Might Also Like

0 comments

Assalamualaikum,
~sila tinggalkan komen anda~
~Insya-Allah, komen anda amat dihargai dan berharga~

Thanks kerana sudi meluangkan masa

5TH BATCH