~Eid Mubarak 1433H~

2:04 PM

Sedar tak sedar kita dah masuk bulan Syawal,
Ramadhan 1433H telah pergi meninggalkan kite.
Adakah Ramadhan pergi membawa dosa kite atau dia berlalu dengan sia-sia..
Tanya ler diri korang sendiri..
Okay, aku sering dengar luahan status buddyzku dalam FB yang mengatakan diorang bored with this raya..
Why must be bored?
We should happy on this raya.
Our Prophet already said ,
eid is the day where the muslims celebration the glory of the month ramadhan.
So, why not we spreading the happiness to all people walks of life...
Bagiku,
Raya tahun nie paling BerMakna kerana semua Ahli keluargaku berkumpul..
Terasa meriah suasana di pagi raya..
Gelagat adik-beradikku yang agak sempoi.
Rasanya nilah kali pertama aku merasaikan raya bersama semua ahli keluarga...
Jika tidak, pasti ado yang tiada dek merantau menuntut ilmu di negara orang...
Tahun depan belum tentu lagi sebab dua orang abangku bakal menikah pada tahun nie.
(faham2 ler org menikah camner, kena bergilir2)
Malasnyer nak cerita panjang2, nati kat padang mahsyar ler korang tgk:)

You Might Also Like

2 comments

Assalamualaikum,
sila tinggalkan komen anda
Insya-Allah, komen anda amat dihargai dan berharga

Thanks kerana sudi meluangkan masa

Broaden News




#BLOGGERPANTAITIMUR

#BLOGGERPANTAITIMUR